GODINA BEZ GLOGOVCA: Sećamo se princa glume, a ZGRADA u kojoj je živeo već mesecima IZGLEDA OVAKO (FOTO)

Srbija se seća velikog umetnika... Nebojša Glogovac prerano nas je i iznenada napustio pre godinu dana i zauvek se upisao u večnost.

Nebojsa Glogovac
printscreen/yt

Tog 9. februara 2018. Srbiju,a onda i čitav region, kao iz vedra neba zgromila je vest – umro je Nebojša Glogovac.

I danas, godinu dana kasnije, sećamo se njegovih uloga i lakoće sa kojima ih je igrao, ali i pamtimo dobrog i vedrog čoveka kakav je, kažu oni koji su umetnika bolje poznavali, Glogi bio.

GLOGOVAC POSLEDNJI PUT NASMEJAO PUBLIKU! Scena sa komemoracije koja pokazuje KOLIKI JE MAJSTOR BIO

O tome da Glogovac nikada neće biti zaboravljen svedoči i događaj od pre nekoliko meseci – grupa studenata i glumčevih saradnika postavila je na njegov rođendan, 30. avgust, ploču sa glumčevim likom na ulazu zgrade u Ulici Strahinjića Bana u kojoj je nekada živeo.

– Ovo je najmanje što smo mogli da uradimo za čoveka kao što je bio on. Želeli smo na ovaj način bar malo da mu se odužimo za sve što nas je naučio i za sve vreme koje nam je poklanjao – rekao je Dušan Stojanović, pisac i pesnik koji je sarađivao sa Glogovcem.

“ČEKAM DA SE ČUJEMO… ZA VIKEND”: Laušević se oprostio od GLOGOVCA, a njegove reči RASPLAKALE SU SRBIJU!

Inicijativu za postavljanje ploča sa Glogovčevim likom pokrenuli su studenti jedine klase koju je Glogovac vodio u saradnji sa glumčevim saradnicima, a fotografiju za ploču izradila je profesionalni fotograf Una Stefanović.

– U ovoj zgradi je živeo Nebojša Glogovac, princ glume i čudo od čoveka – piše na ploči.

OPROŠTAJNO PISMO Sergeja Trifunovića Glogovcu: “Hteo sam da siđem sa motora i da ga zagrlim – NE PATETIŠI, srešćemo se…”

Na ploči smeštenoj pored ulaznih vrata nekadašnjeg Glogovčevog doma ispisani su i stihovi pesme “Deo svetlosti” koju je Stojanović posvetio drugogodišnjem saradniku.

Ovih dana se inače održava niz manifestacija u Glogovčevu čast – komemoracija, izložba slika, revija njegovih filmova, a predstavljena je i monografija

NEBO JE SAD PUNO ZVEZDA: Uz njih smo se smejali i plakali – POZNATI KOJI SU NAS NAPUSTILI 2018. godine (FOTO)