GODINA ZA PAMĆENJE U “NARODNOM FRONTU”: Rekordan broj beba od početka rada porodilišta

Klinika za ginekologiju i akušerstvo Narodni front zabeležila je istorijski rekord. Imaju najviše rođenih beba otkad postoje. Profesor Željko Miković, direktor Klinike Narodni front rekao je da je u toj ustanovi ove godine rođeno 8.414 beba, a da se do kraja ove godine na isteku očekuje još nekoliko beba.

Pixabay.com

Profesor Željko Miković, direktor Klinike Narodni front rekao je gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a da je Frontu obavljeno tokom ove godine 8.046 porođaja.

Prema njegovim rečima, rođeno je 4.335 dečaka i 4.069 devojčica.

– Voleo bih da kažem da je broj rođenih beba ove godine opšti trend porasta rađanja, ali nažalost on je posledica, jer su neka manja porodilišta bila u kovid sistemu. Narodni front kao najveća klinika u zemlji uspešno je iznela taj zadatak – istakao je Miković.

Kada je reč o kovid pozitivnim trudnicama, Miković je rekao da danas imaju samo jednu pozitivnu trudnicu.

– Imali smo u piku talasa korone i do 10 kovid pozitivnih trudnica, sve su otišle kući sa bebama koje su bile negativne – kaže direktor GAK Narodni front.

Napomenuo je da je tokom ove godine dupliran broj vantelesnih oplodnji i da je obavljeno ukupno 600, a rodilo se čak 9 beba iz zamrznutih embriona.

– Sve zavisi od ljudi, od lekara, njihove stručnosti i njihovog entuzijazma – naglasio je Miković dodajući da što se tiče povećanja nataliteta u zemlji da su na istom zadatku sa Vladom Srbije.

– Naše je da omogućimo kvalitetniji rad naše ustanove i obezbedimo bolje uslove,  a to se može dogoditi uz novu zgradu. Počeli smo pripreme na projektu – rekao je Miković.