Godinama je gledala SLIKU na zidu stare porodične kuće, a onda je otkrila da poseduje NEVEROVATNO BLAGO (FOTO)

Slika za koju su stručnjaci utvrdili da je delo italijanskog slikara Čimabuea, umetnika čija dela su vrlo retka, pronadjena je u kući u Kompjenju, severno od Pariza, saopštila je agencija Tirken, stručna za stare majstore.

Pixabay.com

“Ismevani Hrist”, tema je ove slike malog formata (25,8 centimetara sa 20,3 centimetara), verovatno deo diptiha iz 1280. godine na kome je predstavljeno osam slika slične veličine koja predstavljaju Stradanje Hrista.

Dve scene su do sada poznate, slika “Bičevanje Hrista” koja se nalazi u kolekciji Frik u Njujorku i “Devica sa detetom” opkoljena sa dva anđela u Nacionalnoj galeriji u Londonu.

Slika čija vrednost je procenjena na izmedju četiri i šest miliona evra prikazuje Hrista opkoljenog grupom ljudi sa grimasama na licima. Ona će biti ponuđena na aukciji u Sanlisu 27. oktobra. To je prvi put u više desetina godina da se na aukciji nudi neka slika slikara Čenija di Pepa Čimabuea.

Jedna starija žena se javila prodajnoj kući Akteon u Kompenju, a ta kuća je dala sliku na ekpsertizu kabinetu stručnjaka Erika Tirkena. Slika je bila okačena između njenog salona i kuhinje, i njena porodica je uvek mislila da se radi o običnoj ikoni.

“Pregled infracrvenim zracima pokazao je da je delo izvanredno očuvano”, rekao je Tirken i ocenio da neće biti osporavano autorstvo slike pošto je toliko očigledno kada se poredi sa drugim njegovim poznatim delima da se radi o istoj ruci.

On je rekao da izvedba, ornamenti, stil sve ukazuje da se radi o tom slikaru.loading...