GODINAMA JE HTELA DA PREKINE AGONIJU: Žena tužila muža zbog “neprirodnog čina”

Žena iz Indije smatra da je ovaj čin "neprirodan" i zahtevala je pravdu protiv supruga na sudu.

razvod
pixabay

Neimenovana žena iz Indije odlučila je da tuži muža sa kojim je u braku već četiri godine zbog toga što ju je “primorao da vrši oralno zadovoljavanje”.

Ona se za svog supruga, koji je inače doktor, udala 2014. godine, a sada tvrdi da ju je naterao da radi nešto što ona smatra “neprirodnim” više puta tokom ove četiri godine koliko su u braku.

U nameri da njen muž zbog toga bude kažnjen, ona je svoju žalbu iznela pred Vrhovnim sudom u Nju Delhiju, gde njeni advokati tvrde da je oralno zadovoljavanje “protiv prirode stvari” i da se to može dokazati u odeljku 377 indijskog zakona.

Oni takođe tvrde da je žena bila podvrgnuta poniženju zbog toga što je muž insistirao da snima mnoge njihove fizičke interakcije, kao i da “nije bio u stanju da razume zbog čega se ona buni, prenosi “Times of India”.

Indijski medij piše da je par veren još 2002. godine kada je žena imala samo 15 godina, a tek kasnije su stupili u bračni odnos. Slučaj je saslušalo pet sudija Vrhovnog suda, ali su tužbu odbacili jer smatraju da oralno zadovoljavanje uz pristanak između muža i žene ne spada pod odeljak 377 – “seks protiv prirode stvari”, koji se zapravo odnosi na odnose između homoseksualaca.

Mnogi LGBT aktivisti su probali da uklone ovaj zakon koji brani intimne odnose između gejeva i koji ukoliko prekrše, homoseksualci mogu dobiti kazni i do deset godina u zatvoru.

Što se tiče žene koja je pokušala da pravdu prema mužu istera pod ovim zakonom, iako joj je tužba odbijena, ona će uložiti žalbu i pokušati ponovo da izdejstvuje zadovoljavajuću presudu.