GODINAMA UNAZAD PRAVIO PROBLEME: Ubica iz Zaječara i ranije pretio pištoljem komšijama

Mirjana kaže da je D. Z. bio prek čovek i da se stalno svađao sa komšijama.

Policija
Sxc.hu

Očevici jezive pucnjave koja se prošle noći dogodila u Zaječaru ispričali su kakav je bio ubica, kao i kakav je imao odnos s ubijenom komšinicom.

Oko 23 časa čula sam pucnjavu. Odmah sam ustala i spustila roletne. Znala sam sve da mi i niko ništa nije rekao, sve ima veze sa D. Z. sa kojim je ceo komšiluk imao samo nevolje, godinama unazad. Ali, da će ubiti komšinicu V. Đ. i policajca nisam mogla ni da sanjam – rekla je Mirjana Stanković (70), stanarka zgrade u Ulici 7. septembra u Zaječar u kojoj se dogodio krvavi pir.

Kako je Mirjana dodala, spremala se da legne da spava.

Naštelovala je TV da sam ugasi, a onda je začula pucnjavu.

– Uplašila sam se i odmah spustila roletne – priča još uvek uznemirena Mirjana.

Kako kaže, potom je pomerila roletne i pogledala na ulicu.

Videla sam nekoliko policijskih automobila. Čula sam kako pozivaju D. Z. da se preda, a onda sam čula još jedan pucanj. Kako se ispostavilo, D.Z je presudio sebi – u šoku je žena.

Mirjana kaže da je D. Z. bio prek čovek i da se stalno svađao sa komšijama, zbog čega su ga nekoliko puta prijavljivali policiji.

D. Z. je znao da sa svog prozora, iz stana na vrhu zgrade, baca pomije po komšijskim prozorima. Susedi su se često svađali sa njim, ali im je on pretio pištoljem. Među onima koji su se prepirali sa njim bila je i komšinica V. Đ – priča Mirjana i dodaje da niko ne zna oko čega su se kobne noći posvađali D. Z. i V. Đ.

Jedino sam čula da je D. Z. ostvario svoju pretnju i hicem iz pištolja ubio V. Đ. Nakon toga, pucao je i na policajca koji je prvi stigao na lice mesta i ubio ga – navela je ona.

Kako je rekla, otac ubijene V. Đ. je policajac koji radi u zaječarskom zatvoru.