Google mu greškom uplatio ogromnu svotu: Želi da vrati novac, ali…

Sem Kari se šokirao kada je video da je na njegov račun leglo 250 hiljada dolara i da je uplatilac Gugl.

Google Chrome
Pixabay.com

Možemo samo zamisliti kako se osećao Sem Kari kada je nedavno saznao da je njegov račun podebljan za 250 hiljada dolara. Neočekivana uplata legla mu je od Gugla, ali mu nije bilo jasno zašto.

Sem je inače inženjer koji testira bezbednost softvera brojnih kompanija, uključujući Gugl, ali za američke medije je izjavio kako za tu kompaniju nije odradio neki novi posao, a pogotovo ne posao za koji bi dobio 250 hiljada dolara. Gugl, kao i druge kompanije često nude nagrade za pronalazak ranjivosti u svom softveru, ali najčešće je riječ o nagradama od nekoliko hiljada, a ne više stotina hiljada dolara, prenosi Zimo.hr.

S obzirom na to da taj novac nije zaradio, odmah je kontaktirao Gugl, a novac nije trošio, već ga je čuvao kako bi ga vratio kompaniji. Međutim, kako je prošle nedelje napisao na Tviteru, od tada je prošlo već oko tri nedelje od neočekivane uplate, a iz Gugla mu se nisu javili s informacijama kako da vrati taj novac. Na toj društvenoj mreži objavio je i skrinšot uplate i napisao da je u redu ako Gugl taj novac ne želi nazad.

Novinari su kontaktirali i Gugl, pa su im iz te kompanije potvrdili da su nedavno pogrešnoj osobi uplatili novac, naglasivši da je do uplate došlo zbog ljudske greške i da rade na rešavanju problema.

Portal “Biznis Insajder” podseća na nedavni slučaj kada je jedna kriptoberza umesto 100 dolara greškom korisnici prebacila 10 miliona dolara. Dok su u Crypto.comu shvatili grešku prošlo je već sedam meseci, a do tada je žena veće svote novca već potrošila i prebacila na druge račune.