Obnova Trga Slavija i Bulevara oslobođenja do Autokomande počeće do sredine juna, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

 

Tender za izvođača radova biće objavljen na sajtu Evropske banke za obnovu i razvoj, i biće otvoren do 12. maja, a njegova vrednost iznosi oko devet miliona evra.

Kako je Vesić rekao za list Blic, istovremeno će Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisati javni konkurs za izgradnju fontane, u vrednosti od 1,8 miliona evra.

Radovi bi trebalo da počnu 15. juna i da traju do 15. novembra.

“Posao mora da bude završen u najkraćem mogućem roku i uz najmanje smetnje ljudima. Sve je isplanirano da izgradnja fontane ne ometa radove na Slaviji”, rekao je Vesić.

Sve vreme trajanja radova, pravac od Mekenzijeve ka ulici kralja Milana i Beogradskoj biće prohodan, jer će privremena saobraćajnica biti izgrađena na prostoru gde se trenutno nalazi služba “Parking servisa”, navodi se u saopštenju.

“Za nas je Slavija najvažniji projekat, jer je to i najzahtevnija rekonstrukcija zbog saobraćaja i činjenice da ovim potezom dnevno prođe između 70 i 80 hiljada pešaka”, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, uslovi tendera su oštri, a ako se radovi ne završe u predviđenom roku od 155 dana, predviđeni su penali, kao i bonusi ukoliko se radovi završe ranije.

Istovremeno, raspisan je i tender za nadzor radova, i u drugi krug je ušlo osam kompanija.