GORE KUĆE U MIRIJEVU: Povređeno dvoje dece i jedna trudnica u naselju Mali Leskovac

vatrogasci
Dnevno.rs/Petar Marković

Požari bukte širom Beograda. Posle onog u "Fabrici hartije Beograd" na Adi Huji, buknuo je drugi i to u Mirijevskom bulevaru, u naselju Mali Leskovac, a vatra je progutala pet kuća!

 

Povređene su četiri osobe, među kojima i dvoje dece (jedno od dve godine), ali i jedna trudnica. Kako nezvanično saznajemo, povrede nisu nastale direktno od požara, od vatre ili dima, već od konja koji se uznemirio i ozledio ljude!

 
Mlađe dete je prevezeno u Institut za majku i dete, a starije, od 15 godina, u Urgentni centar – rekla je Nada Macura.

Prema pričama ljudi iz naselja, jedan komšija je palio bakar, varnica je pala na karton, da bi se požar zatim ekspresno proširio na kuću.

Bio sam u blizini kuće sa devojkom. Odjednom sam video dim i potrčao. Spasavali smo decu iz kuća dok se vatra širila. Ma sve je planulo u sekundi – ispričao je jedan od stanovnika naselja Mali Leskovac.

Na terenu je veliki broj vatrogasnih ekipa, ali i policija i Hitna pomoć.

Beba od godinu dana je bila u kući. Nas desetak smo utrčali, zgrabili je i izveli napolje. U objektima koji su goreli živi sigurno 15 dece. Stavio sam majicu na lice i uleteo. Kuća će biti ponovo izgrađena, bitno je da su deca spasena – rekao je Miloš V. (16).