GORI DEPONIJA U PANČEVU: Meri se STEPEN ZAGAĐENOSTI VAZDUHA na terenu

Šumski požar u Portugalu
Printscreen

Jutros oko tri sata izbio je požar na staroj pančevačkoj deponiji, po ivici u dužini od 150 metara. Vatrogasne jedinice su odmah reagovale po pozivu i izašle na teren i požar je lokalizovan. Nema otvorenog plamena, a još uvek je prisutan dim.

 

Na teren su u ranim jutarnjim časovima izašla i javno – komunalna preduzeća: JKP „Zelenilo” i JKP „Vodovod i kanalizacija”, koja su došla sa građevinskim materijalom i cisternama.

 
Vatrogasne službe će biti prisutne na terenu tokom celog dana radi pripravnosti i polivaće vodom i delove deponije koji nisu bili obuhvaćeni požarom radi preventive, zbog visokih temperatura zajedno sa cisternama JKP „Vodovod i kanalizacija” i JKP „Higijene”.

Gradska uprava grada Pančeva – Sekretarijat za zaštitu životne sredine angažovao je mobilno vozilo Zavoda za javno zdravlje Pančeva radi praćenja i merenja eventualnog aerozagađenja zbog dima.

Stanovništvo i objekti oko deponije nisu ugroženi, stanje se konstantno prati i ukoliko bude bilo kakvih promena, javnost će biti obaveštena – kažu iz Gradske uprave.

Najverovatniji uzrok požara su visoke temperature.