GOTOV SPOMENIK STEFANU NEMANJI! Pogledajte kako sada IZGLEDA grandiozna skulptura (FOTO)

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je da je spomenik Stefanu Nemanji završen.

Beoinfo

– Veliki dan za Beograd i Srbiju! Spomenik Stefanu Nemanji je završen i postaje vlasništvo našeg naroda. Ponosan sam jer sam bio deo istorijskog poduhvata – napisao je Vesić na svom Fejsbuk nalogu.

Велики дан за Београд и Србију! Споменик Стефану Немањи је завршен и постаје власништво нашег народа. Поносан јер сам био део историјског подухвата.

Posted by Горан Весић on Четвртак, 24. децембар 2020.

Podsetimo, pre dva dana, gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić izjavio je za TV Prva prilikom posete Savskom trgu da će tim prostorom dominirati spomenik Stefanu Nemanji i renovirana zgrada Železničke stanice, te da će se ispod nalaziti crpna stanica, važan infrastrukturni projekat. On je dodao da će Savski trg biti završen u januaru.

– U pitanju je jedna od najsavremenijih crpnih stanica. Ogromna količina otpadnih voda, kišnica i fekalne vode će se na ovaj način skupljati i dalje upućivati prema fabrici otpadnih voda u Velikom selu. Na Novom Beogradu ćemo imati novu crpnu stanicu, koja će vodu takođe usmeravati ka Velikom selu – pojasnio je Radojičić i dodao da Beograd ima ideju i strategiju za rešavanje problema koji godinama nije rešavan.

Beoinfo

Gradonačelnik Radojičić dodaje i da je Stefan Nemanja obeležio našu istoriju, ostavio Đurđeve stupove, Hilandar i Studenicu, a spomenikom na Savskom trgu mu na ovaj način zahvaljujemo.

– Savski trg će imati 20.000 metara kvadratnih. Vizija je i da Trg Slavija bude savremeni trg, poput Tajms skvera, tu je i Trg republike, kao i nova zgrada Filharmonije koja će se nalaziti na Novom Beogradu, i to u centru novog umetničkog trga. Sve ove četiri tačke činiće novu celinu Beograda. Trudimo se da očuvamo istorijsko-kulturni ambijent, ali i razvijamo moderan grad, a to je Beograd na vodi. Imaćemo i Linijski park koji će povezivati Beograd prema Pančevačkom mostu, a u perspektivi preko Sajma stižemo i do Ade – naglasio je gradonačelnik.

ŠTA JE SAD? Opet RADOVI NA TRGU REPUBLIKE, kopaju drveće, evo O ČEMU SE RADI (FOTO)