Gotova nova vojna bolnica na Karaburmi, otvaranju PRISUSTVOVAO I VUČIĆ

Nova vojna bolnica, kapaciteta 60 postelja, namenjena lečenju obolelih od kovida 19, u krugu Vojnomedicinskog centra "Karaburma" otovrena je u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ovo je jedna od najvećih šok soba na Balkanu, za narednih 30 godina, rekao je Vučić, dodajući da se epidemija polako smiruje.

Printscreen Rts

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da su dva razloga njegovog današnjeg obraćanja. Danas se obeležava Dan Vojske Srbije, kada je pre 205 gdoina podignut je Drugi srpski ustanak.

Čestitao je vojnicima koji su u teškim trenucima pokazali energiju i veliku ljubav prema otadžbini kao i izuzetan trud.

Vojska je jedna od stubova naše zemlje, rekao je predsednik Srbije, ali će pripadnici vojske biti zadovoljniji statusom u društvu.

“Druga važna stvar je nova kovid bolnica, za narednih 30 godina. Jedna od najvećih šok soba na Balkanu”, rekao je Vučić, prilikom otvaranja nove vojne bolnice.

Vučić je rekao da se epidemija polako smiruje. Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je rekao da će najverovatnije i ovog vikenda policijski čas biti od petka u 18 časova, do ponedeljka u 5 časova. 

Predsednik kaže da nema popuštanja i da je i danas otvorena privremena bolnica na Karaburmi u okviru nastojanja Srbije da bude spremna za mogući povratak virusa korona na jesen.

Vučić je rekao da je Srbija, od početka epimedije, pokazala da je u stanju da izgradi i privremene i nove bolnice, da otvara najbolje laboratorije i da pokrene sopstvenu proizvodnju potrebnih stvari.

“Sve smo spremniji. Nadam se da nam ovaj objekat neće biti potreban u ovom trenutku, ali plašim se da će nam biti neophodna na jesen i na zimu. Ali, zadovoljan sam činjenicom da smo mnogo toga uspeli sami”, istakao je Vučić.

Nova vojna bolnica na Karaburmi završena je za 12 dana, a prvi paciejnti mogu biti primljeni već danas.loading...