Republički Hidrometeorološki Zavod Srbije je danas izdao upozorenje da se sutra, u ponedeljak, i u utorak, 15. maja, ponegde očekuju kratkotrajne nepogode sa velikom količinom padavina, grmlјavinom, gradom i olujnim vetrom.

 

U Srbiji će sutra vreme biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a lokalno se očekuju i veća količina kiša i grad.

Na jugu i zapadu Srbije pre podne vreme će pretežno biti sunčano.

Južni i jugozapadni vetar će biti slab do umeren, dok će na severu Srbije duvati severoistočni. Jutarnja temperatura od 10 do 16, a najviša dnevna od 21 do 25 stepeni.

U Beogradu se sutra očekuje promenljivo oblačno i nestabilno vreme, povremeno s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Vetar će biti slab, promenljiv. Jutarnja temperatura oko 16 stepeni, a najviša dnevna oko 24 stepena.

U utorak i sredu se u Srbiji očekuje promenljivo oblačno vreme, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, a u utorak se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode s velikom količinom kiše, gradom i olujnim vetrom.

Narednih dana će vreme biti pretežno sunčano i malo toplije, ponegde s popodnevnim pljuskovima i grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 14. maj:

Meteorološke prilike će relativno nepovoljno uticati na većinu hroničnih bolesnika. Osobe sa srčanim i oboljenjima respiratornog sistema mogu osetiti tegobe. Pojačana nervoza, problemi sa snom i glavobolja su mogući kod meteoropata.loading...