GRAD KOSIO PO SRBIJI: Padao LED VELIČINE ORAHA, najviše stradali OVI DELOVI ZEMLJE (VIDEO)

Jako nevreme nešto pre 18 časova juče pogodilo je Niš. Grad veličine oraha sručio se snažno, pa su se niške ulice gotovo zabelele. Jaka kiša, praćena gradom i olujnim vetrom pogodila je okolinu Pirota. Kruševac zahvatilo kratkotrajno nevreme praćeno jakom kišom, mestimično slabim gradom, vetrom i grmljavinom. Na teritoriji opštine Ćuprija sa jakom kišom mestimično je padao i grad u nekoliko navrata. U Smederevu pojedini delovi grada ostali su bez struje.

Printscreen

U Meteorološkoj stanici u Nišu kažu da je za dvadesetak minuta palo 7,5 litara kiše po kvadratnom metru.

Mnogi građani se žale da im je grad oštetio automobile. Posle grada – pljusak je kratko trajao, tako da temperatura vazduha nije značajno pala.

Jaka kiša, praćena gradom i olujnim vetrom pogodila je okolinu Pirota oko 16.40. Istočni krak Koridora 10, auto-put ka Pirotu i Dimitrovgradu, bio je poplavljen, nije moglo da se vozi.

Pljusak je bio toliko jak da su se vozila parkirala u zaustavnoj traci kako bi sačekala da prođe nevreme.

U 18.40 Kruševac je zahvatilo kratkotrajno nevreme praćeno jakom kišom, mestimično slabim gradom, vetrom i grmljavinom. Oblaci su došli iz pravca Niša.

Za sada nije prijavljena šteta. Trenutno je mirno, bez kiše a pojavila se i duga.

Tokom popodneva na teritoriji opštine Ćuprija sa jakom kišom mestimično je padao i grad u nekoliko navrata. U centru grada, kako tvrde građani, bilo je i krupnijeg grada koji je oštetio automobile.

paraćinskoj opštini sitnog grada kroz kišu je bilo u selima Sinji Vir, Potočac i Drenovac.

U Jagodini je oko 19 sati uz pojačan vetar bio samo jak pljusak koji je trajao svega desetak minuta.

Jako nevreme praćeno gradom veličine lešnika, jakim vetrom i kišom, pogodilo je Smederevo i okolinu oko 20.45. Nevreme koje je trajalo nešto više od deset minuta, pričinilo je veću materijalnu štetu u gradu.

Izlomljeno je nekoliko izloga, oboreno je drveće, a na ulicama se mogu videti i limeni delovi krovova. Pojedini delovi grada su ostali bez struje.

Policija je na terenu i reguliše saobraćaj, a vatrogasne ekipe uklanjaju oborena stabla i limove. Nekoliko stambenih jedinica u nižim delovima grada su poplavljene, među njima i prostorije dopisništva RTS-a.

Nešto posle 20 časova, nevreme praćeno gradom, pogodilo je i Smederevsku Palanku. Kako se navodi na sajtu opštine, oluja je prevrtala kontejnere, ograde, a neko vreme, nije bilo ni struje.

“PADALI CREPOVI, STOLOVI LETELI PO DVORIŠTU”: Crni oblaci se nadvili nad OVAJ DEO SRBIJE, padao grad, ulica POD VODOM (FOTO+VIDEO)