“Građani ne smeju da trpe”: BRNABIĆ NUDI RAZGOVOR TAKSISTIMA, oni i za danas najavljuju BLOKADU

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je komentarišući štrajk beogradskih taksista, da "to nije način", jer građani ne smeju da trpe, navodeći da je Vlada Srbije "otvorena za razgovor" kako bi se problem rešio.

Beta

“Taksisti ne bi trebalo da ucenjuju građane i Vladu time što mogu da zatvore ulice”, kazala je Brnabić nakon skupa u Beogradu posvećnom javnoj upravi.

Ona je rekla da razume apele taksista, kao i to da su neki posebno ugroženi. Istakla je da se zakon mora poštovati, ali da je dijalog potreban.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić kazao je komentarišući tvrdnje taksista da je on omogućio “alternativne vidove” taksi usluga, da organizacije koje se time bave nisu registrovane u njegovom ministarstvu.

“Te organizacije su registrovane u Agenciji za privredne registre”, izjavio je Ružić navodeći da se zakon mora čitati i poštovati.

Taksi komora započela je u ponedeljak svakodnevne protestne vožnje u Beogradu kao izraz, kako su naveli, nezadovoljstva zbog nesprovođenja zakona o prevozu putnika, čime su izazvali velike gužve u saobraćaju u Beogradu.