GRAĐANI SAMI SPROVODE ZAKON: Pijucima i lopatama vade cevi iz reke (VIDEO)

Par stotina građana iz svih delova Srbije odazvalo se pozivu organizatora i došlo u Rakitu da izvade cevi iz reke.

Stara planina
jpstaraplanina.rs

Okupljeni su sišli do reke i pijucima i lopatama razbijali cevi. U selu su prisutne policijske snage, aktivisti su poneli različita oruđa, a organizatori su apelovali da sve prođe bez provokacija i nemira.

Prostor nije veliki oko reke, pa samo deo okupljenih razbija cevi. Ostali stoje okolo i čekaju svoj red da pomognu, prenose Južne vesti.

U Rakiti je prisutna policija, a sve prolazi mirno. Desimir Stojanov, predsednik Mesne zajednice Rakita, uz suze je rekao da je mnogo srećan.

Okupljeni građani kažu da “ovde očigledno građani moraju da sprovode zakon”.

Među okupljenima ima dosta onih sa oznakama različitih organizacija – u majicama “Odbranimo reke Fruške gore”, “Odbranimo reke Stare planine”, “Ne davimo Beograd”, izviđača i brojnih ekoloških organizacija.

Neki građani su stigli sinoć u Rakitu i tu kampovali, većina njih došla je jutros, a pojedini i dalje pristižu. Jedna grupa ljudi je došla organizovanim prevozom.

Kada se par stotina građana okupilo kod Zadružnog doma, jedan od vođa inicijative “Odbranimo reke Stare planine” Aleksandar Jovanović Ćuta preko megafona se obratio građanima i pozvao ih da uzmu alat i siđu do reke.loading...