Građani se žale, a evo ZAŠTO ZAISTA u Beogradu i dalje sija NOVOGODIŠNJA RASVETA i kada će BITI UKLONJENA

Novogodišnja rasveta Beograda
beoinfo

Ako ste se pitali zašto Beograd i dalje svetli iako su novogodišnji praznici odavno prošli, evo odgovora!

 

Srpska prestonica punim sjajem je zasijala još 10. novembra, a iako je Beograd ovih dana probio tri meseca od tog datuma osvetljenje još nije skinuto!

Međutim, Grad Beograd će u danima koji slede konačno krenuti u demontažu novogodišnje rasvete. Novogodišnja rasveta biće uklonjena odmah posle Sretenja. To je nedavno medijima potvrdio direktor Beokom servisa Darko Glavaš.

Čekao se ovaj praznik koji se u Srbiji slavi i kao Dan državnosti pa da se prestoničani do sledeće godine rastanu sa novogodišnjim ukrasima.

– Osvetljenje se gasi u jednom danu i odmah kreće uklanjanje rasvete – rekao je Glavaš za Tanjug, precizirajući da će na terenu biti deset ekipa.

Biće to i zvanični kraj manifestacije “Beogradska zima”, ali veliki broj građana je zanimalo, koliko košta jedan dan postavljenog osvetljenja pošto je noću sijalo čak tri meseca. 

Za sada se zna da je u novogodišnje osvetljenje bilo uloženo oko 150 miliona dinara, kao i to da je kompletna rasveta bila štedljiva, pa je potrošeno neznatno više enegrije nego prošle godine, objasnio je u istoj izjavi Glavaš.

 

Za ovu Novu godinu rasveta je bila postavljena na 51 lokaciji, što je skoro duplo više nego za prošlu. Sijali su se Trg republike, Trg Nikole Pašića, ulice Kneza Miloša i Kralja Petra, kao i Topčiderska zvezda, Brankov most, Novi Beograd…