GRAĐANI SNIMCIMA POMOGLI POLICIJI: Uhapšeni napadači na vaterpoliste Crvene zvezde

Splitska policija privela je jutros trojicu muškaraca koji se dovode u vezu sa napadom na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi, a kod jednog od njih pronađena je i ukradena majica sa klupskim obeležjem. Policija saopštila da se za jednim muškarcem još traga, prenosi "Dalmatinski portal".

policija
Pixabay.com

Iz hrvatske policije su saopštili da su preduzeli “sve potrebne i opsežne” akcije kako bi se utvrdile okolnosti i činjenice napada. Tri osobe su uhapšene, a za jednom se još traga.

Hrvatski mediji su ranije naveli da policija nema težak zadatak pošto je mnogo građana na rivi telefonom snimalo incident.

Zagrebački “Jutarnji list” piše da je napad na vaterpoliste Zvezde bio pripremljen i dodaje da se to može zaključiti na osnovu fotografije na kojoj se vidi da jedan od dvojice napadača u ruci nosi teleskopsku palicu.

Četvorica vaterpolista Crvene zvezde napadnuta su u subotu po podne dok su sedeli u jednom kafiću. Trojica su pobegla sa rive, dok se četvrti spasao skokom u more.

Vaterpolisti Crvene zvezde trebalo je da igraju utakmicu sa splitskim Mornarom, ali zbog incidenta utakmica je odložena.

Deo hrvatske javnosti žestoko je osudio jučerašnji napad, ocenujući da je reč o napadu huligana koji se nije smeo dogoditi.

Iz Hrvatskog vaterpolo saveza su poručili da je “svaki čin nasilja ikada, igde i prema bilo kome jednostavno neprihvatljiv”.

Šef srpske diplomatije poručio je sinoć da će Ministarstvo spoljnih poslova uručiti protest Hrvatskoj zbog tog incidenta.