GRAĐANSKI DEMOKRATSKI FORUM: “Zašto Srbija podržava ratne zločince i na SAJMU KNJIGA?”

Politička organizacija pod nazivom Gradjanski demokratski forum (GDF), upozorila je danas da će Ministarstvo odbrane Srbije tokom Sajma knjiga u Beogradu, organizovati niz dogadjaja koji uključuju promociju, kako su naveli, "ratnih zločinaca".

Sajam knjiga
Beta

Na Beogradskom sajmu knjiga, navodi se u saopštenju GDF, Ministarstvo odbrane će pored promocije knjiga osudjenog ratnog zločinaca Nebojše Pavkovića, organizovati i tribinu za “ličnu promociju” pravosnažno osudjenih ratnih zločinaca Vladimira Lazarevića i Vinka Pandurovića.

“Izgleda da nam, kao društvu i državi, nije dovoljno što osudjeni ratni zločinac Vojislav Šešelj promoviše sam sebe na Sajmu knjiga i u Narodnoj skupštini, već se tome pridržuje i Ministarstvo odbrane”, stoji u saopštenju GDF.

Ova plitička organizacija je ocenila da na ovaj način ministar odbrane Aleksandar Vulin, nastavlja sa “gubitničkim nacionalističkim orgijanjem iz devedesetih godina prošlog veka”.

“Pozivamo gradjane da im na Sajmu knjiga okrenu ledja i da ne prisustvuju ovom bezprizornom slavljenju zločina. To će biti korak ka napuštanju dominantne nacionalističke politike kod nas”, naveo je GDF.

Na sajtu GDF stoji da je to “politička organizacija koja okuplja gradjane Srbije zainteresovane za istinske demokratske promene i sveopštu transformaciju društva”.