GRAĐANSKI RAT NA KARIBIMA: Više od 100 ljudi ubijeno, oko 50 Srba zarobljeno, među njima i DVE BEBE

Sveti Martin
Twitter/Greg MCCannon

Jedan momak je izgubio svoj pasoš, i vratili su ga sa aerodroma. Među zarobljenim Srbima su i dve srpske bebe starosti 3 i 5 meseci.

Na ostrvu Sveti Martin na Karipskim ostrvima tinja građanski rat između holandske i francuske strane, nakon uragana koji je uništio ovo ostrvo i ostavio ljude u zarobljeništvu bez hrane i vode.

Prema informacijama izvora portala Telegraf sa ostrva, tamo je alarmantno stanje, sumnja se da ima preko 100 ubijenih, a da su i turisti i stanovnici ostrva u zarobljeništvu.

– Mi smo na ovoj holandskoj strani gde ima još oko 50 Srba. Za sada je ovde bezbedno. Čuli smo da je na drugoj strani potpuni haos, a ovde se sve brzo čuje. Turci i Amerikanci su došli sa svojim avionima da evakuišu svoje državljane, za naše još niko nije došao – rekao je pomenuti izvor.

Jedan momak je izgubio svoj pasoš, i vratili su ga sa aerodroma. Među zarobljenim Srbima su i dve srpske bebe starosti 3 i 5 meseci. Neophodna nam je hrana i voda koje je na ostrvu sve manje, i da neko preveze ljude na drugo ostrvo – kaže R.M. koji živi tamo.

Uragan je opustošio ostrva širom Kariba ostavljajući iza sebe samo ruševine.

Kako je prethodnih dana javio BBC, malo ostrvo Barbuda ostalo je gotovo nenastanjivo, dok je francusko ostrvo Sveti Martin skoro uništeno. Svetski mediji prenose da se očekuje da će broj žrtava biti veći.