Gradić u Sloveniji dobija fontanu iz koje UMESTO VODE TEČE PIĆE KOJE I SRBI OBOŽAVAJU

Fontana
Pixabay.com/Ilustracija

Slovenački gradić Žalec uskoro će dobiti fontanu iz koje će umesto vode teći pivo.

 

Ovaj projekat posvađao je gradske čelnike u varoši smeštenoj u dolini poznatoj po proizvodnji hmelja, ali je dve trećine većnika odbacilo predlog opozicije da se planovi obustave, a novac upotrebi u druge svrhe.

Bila je presrećna zbog trudnoće, ali kada je otišla na pregled saznala je GORKU ISTINU (FOTO)

Najveći borac da se izgradi prva evropska fontana piva je načelnik opštine Janko Kos iz stranke Socijalnih demokrata (SD), a podržala ga je i nacionalna turistička organizacija koja smatra da se radi o odličnoj ideji da se u grad privuku turisti i promoviše slovenačko pivo. Uz to, fontanu s pivom podržava i većina stanovnika.

Protiv gradnje je bila konzervativna opozicija, koja smatra da se radi o razbacivanju novcem u opštini sa oko 20.000 stanovnika i gde su plate za deset odsto manje od državnog proseka.

Za projekt je već obezbeđeno 170.000 evra, od ukupno potrebnih 350.000.

PO PRVI PUT U ISTORIJI: Sastaju se papa i ruski patrijarh

Plan Žaleca je da fontana piva u gradskom parku privuče grupe turista koji bi za šest evra kupovali pravo da tri puta natoče po tri decilitara različitih vrsta slovenačkog piva s hmeljom iz toga kraja. Pivo bi se pilo iz posebne krigle s kodom, koju je dizajnirao poznati umetnik Oskar Kogoj.