Gradonačelnik obećava: Od septembra javni prevoz doživeće OVU PROMENU?

Gsp
Dnevno.rs

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov potpisali su juče u Pančevu Sporazum o unapređenju javnog prevoza između dva grada, koji predstavlja korak bliže uspostavljanju jedinstvenog, integrisanog javnog prevoza.

 

Siniša Mali je istakao da u narednih mesec dana predstoji izrada Studije izvodljivosti, nakon koje će biti poznato koliko i kakvih autobusa će prevoziti građane i u kom će intervalu oni saobraćati.

– Nakon studije, krenućemo u izradu plana i očekujem da ćemo već na početku nove školske godine, u septembru, imati objedinjeni javni prevoz. To ne podrazumeva samo autobuski prevoz, već će se raditi i na tome da se BG voz, koji sada saobraća do Ovče, produži do Pančeva, kao i da se izgradi biciklistička staze do Pančeva. To su stvari koje nam omogućavaju da komuniciramo bolje – rekao je Siniša Mali i podsetio da je već uvedena redovna linija gradskog prevoza ka Opovu.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov uz zahvalnost gradonačelniku i Direkciji za javni prevoz na angažovanju, istakao je da je potpisivanjem sporazuma koji će omogućiti integraciju javnog prevoza dva grada, srušena barijera koja je vladala godinama između Beograda i Pančeva. On je naglasio da je Pančevo najbliži grad Beogradu, što ovaj grad smatra osnovnom razvojnom šansom.