GRADONAČELNIK POTVRDIO: Evo kada kreće GREJNA SEZONA ove godine

Aleksandar Šapić je istakao da grejna sezona počinje 15. oktobra i da za sada ništa nije pomerano.

Pixabay.com

Što se tiče različitih informacija koje je izneo gradski menadžer, da će od 3. do 7. oktobra biti tople probe i saopštenja Beogradskih elektrana da su probe funkcionalne od 1. do 10. oktobra i da neće biti tople, Šapić kaže da je to u ovom momentu manje važno, bitno je da sistem radi.

“Remontovano je sve što je trebalo, sistem je u redu. Obezbedili smo dovoljno novca da se plaćaju isporuke. Što se gasa tiče, u ovom momentu je situacija stabilna, uspeli smo na vreme da uskladištimo dovoljnu količinu gasa, kako u Mađarskoj, tako i u našoj zemlji”, naglasio je gradonačelnik.

Ukazuje i da niko ne može da zna da li će biti neke promene u ceni gasa, jer to, kako je rekao, ne zavisi od njih, a ni od države.

Ako bi bile nestašice gasa, onda će, ocenjuje Šapić, u više od pola zemlje biti hladno, ali u Beogradu najmanje.

“Ako sve potpuno stane, da nema gasa, imamo kapacitete da se oko 20 dana grejemo na mazut. Kako budemo trošili, tako ćemo da dokupljujemo. Beograd je tu najmanji problem. Novi Sad nema uopšte opciju za mazut. Obično se mazut koristi kad su neke jako niske temperature da se dogrejete. Ali naši rezervoari jesu puni”, ističe gradonačelnik.