Gradonačelnik tvrdi: Poplave u Obrenovcu NEĆE SE PONOVITI

Obrenovac poplava
Beta

Gradonačelnik Siniša Mali potvrdio je danas da Obrenovac nije ugrožen, da su sve nadležne službe na terenu i da niko neće dozvoliti da se ponovi situacija iz maja 2014. godine.

 

Foto: Poplave u Obrenovcu 2014. godine

– Nećemo dozvoliti da se situacija ponovi, bićemo uz ljude, znamo šta nam je činiti, imamo sve resurse, tu su i predstavnici vojske, policije, gradskog i opštinskog štaba. Radićemo zajedno da se situacija ne ponovi – rekao je Mali tokom posete naselju Zabrežje u obrenovačkoj opštini.

Gradonačelnik je rekao da su u medjuvremenu izgradjeni bedemi i da oni gradjanima pružaju potpunu zaštitu.

– Uložili som milione evra u rekonstrukciju svih bedema i nasipa, oni su uradjeni mnogo kvalitetnije nego ranije, i pružaju potpunu zaštitu za gradjane Obrenovca . rekao je Mali i ponovio da sve nadležene službe iz trenutka u trenutak prate situaciju.

Prema njegovim rečima Kolubara i Peštan su u koritu, a džakovi se pune prventivno.

– Veoma mi je važno da su na osnovu odluke o proglašenju vanredne situacije, u Obrenovcu pripadnici vojske i policije, i da se gradjani osećaju mnogo sigurnije – rekao je Mali.

Pratimo Kolubaru i Tamnavu i apsolutno smo spremni, nema potebe za brigu, svu mehanizaciju grada smo stavili na raspolaganje Beograd vodama.

Tu su vojska i policija, srpemi smo da reagujemo ako dodje do pojave veće količine vode, rekao je Mali za TV Pink povodom najava da se očekuju obilne padavine u nedelju i ponedeljak.