GRADOVI PRETVORENI U PEPEO: Snimak dronom otkrio kakva je KATASTROFA pogodila Grčku (VIDEO)

Grčki vatrogasci nastavili su rano jutros potragu za nestalima u požaru koji je zahvatio okolinu Atine gde su 74 osobe stradale i 187 povređene, prema poslednjem zvaničnom bilansu, javila je agencija Frans pres.

Beta/AP

Požari su izbili u blizini mesta Mati oko 40 kilometara od Atine i ubrzo su se proširili podstaknuti vetrom koji je duvao do 100 kilometara na sat.

Vatrogasci su uz pomoć policije i dobrovoljaca juče tokom celog dana evakuisali žrtve tražeći nestale i ljude blokirane u domovima i vozilima.

Ukupno 187 osoba je hospitalizovano od kojih je deset u ozbiljnom stanju dok zdravstveno stanje 11 povređene dece nije zabrinjavajuće.

Grčki premijer Aleksis Cipras, koji se juče vratio iz BiH da bi pratio situaciju na licu mesta, proglasio je trodnevnu žalost.

Pomoć Grčkoj uputile su brojne zemlje, među kojima Španija, Francuska, Izrael, Bugarska, Turska, Italija, Makedonija, Portugal i Hrvatska dok vlastima u Atini pristižu telegrami saučešća iz celog seveta.

Državni vrh Srbije izrazio je saučešće Grcima dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poruci naveo da je Srbija spremna da “okviru svojih mogućnosti pritekne u pomoć” Grčkoj.

U ambasadi Srbije u Grčkoj agenciji Beta je juče rečeno da nema povređenih državljana.loading...