GRADSKE VLASTI: Ovo je NAJVAŽNIJI DOGAĐAJ U 2021. u Beogradu

Beograd je u 2021. godini, kao i mnogi drugi gradovi, imao probleme da se izbori sa kovidom, ali je uspeo da stabilizuje situaciju, pre svega finansijsku, da nastavi sve započete infrastrukturne projekte i započne nove, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović za Radio-televiziju Republike Srpske.

Novogodišnja rasveta
Beoinfo

– Krajem novembra smo počeli izgradnju metroa, što je vekovni san svih Beograđana i to je jedan od projekata koji će sigurno obeležiti narednih deset i više godina. Sledeća godina će biti još izazovnija zato što imamo rekordan budžet,sa velikim brojem posebno investicionih projekata, koji će sigurno doprineti da grad izgleda još bolje i lepše – naglasio je Mladenović.

On je rekao da nije zapostavljeno ni ulaganje u kulturu, socijalnu zaštitu, obrazovanje.

– Ove godine podeljeno je više od 70.000 tableta osnovcima, otvorene su nove škole, rekonstruisane gimnazije. To sve govori o tome da uz dobru investicionu politiku i domaćinsko poslovanje može istovremeno da se ulaže u sport, kulturu, obrazovanje, socijalnu zaštitu i da naš grad izgleda još bolje i lepše, a da njegovi građani imaju bolji kvalitet života – rekao je pomoćnik gradonačelnika.

Govoreći o gradskom dočeku Nove godine ispred Narodne skupštine, Mladenović je naveo da se sve mere poštuju i da će tokom večeri biti podeljeno oko 50.000 zaštitnih maski. Biće tu i redari koji će komunicirati sa građanima i upozoravati ih da se pridržavaju mera.

– Novogodišnje slavlje je počelo još 16. decembra, kada smo na 25 lokacija u raznim delovima grada krenuli sa različitim sadržajima, prevashodno namenjenim najmlađima. Ispred Narodne skupštine biće organizovan veliki koncert sa Jelenom Karleušom, Marijom Šerifović i Sarom Jovanović. Pored toga, u okviru Beograda na vodi nastupiće Goran Bregović, Saša Kovačević i drugi. Sjajni efekti sa Kule Beograd biće poseban događaj u novogodišnjoj noći – naveo je Mladenović.

On je dodao i to da će sjajno raspoloženje biti nastavljeno i 1. januara u Ulici otvorenog srca, a da će ovakve manifestacije biti organizovane i u drugim beogradskim opštinama, u Surčinu, Rakovici, na Čukarici. Kako je podsetio, biće uspostavljen i autobus „dabldeker” za razgledanje grada i otvorena dva klizališta.

Mladenović je podsetio na još jednu lokaciju, a to je Park vojvode Vuka, koji je posle rekonstrukcije postao prava oaza gde će biti organizovan niz koncerata. Svi ti sadržaji biće nastavljeni i u januaru, što će uticati i na broj poseta turista iz zemlje i regiona, istakao je Mladenović i uputio apel da svi budemo odgovorni i poštujemo sve mere.

 – Pozivam sve stanovnike Republike Srpske i regiona da dođu i posete Beograd i da uživaju u novogodišnjim manifestacijama u srpskoj prestonici – rekao je Mladenović i tom priliko poželeo sve najbolje građanima Republike Srpske i naglasio da treba da budemo jedinstveni u 2022. godini, koja će biti puna izazova.