GREŠKE U HAGU: Ova TRI VELIKA PROPUSTA omogućila su Slobodanu Praljku da izvrši SAMOUBISTVO!

Praljak
Beta

Službe bezbednosti napravile su najmanje tri velika propusta koja su omogućila Slobodanu Praljku da počini samoubojstvo, piše "Jutarnji".

 

Kako navode, prvi propust napravljen je već u pritvorskoj jedinici u Scheveningenu kada Praljka nisu detaljno pregledali pri izlasku iz pritvora.

Sagovornici “Jutarnjeg” su uvereni da je bočicu s otrovom Praljak poneo iz pritvora u odelu koje je u sredu ujutru dobio za odlazak u sudnicu.

Drugi je propust nedovoljan pregled pri ulasku optuženih u zgradu Suda, a treći, najveći, jeste nedostatak stražara u samoj sudnici koji bi sprečili Praljka da iz džepa izvadi bočicu i ispije otrov, pše “Jutarnji”. 

Suđenje šestorici Hrvata u “slučaju Prlić” prekinuto je pošto je jedan od optuženih Slobodan Praljak popio otrov pošto mu je izrečena presuda. 

TRI VELIKA PROPUSTA:

  • Praljka nisu detaljno pregledali pri izlasku iz pritvora
  • Nedovoljan pregled pri ulasku optuženih u zgradu Suda
  • Nedostatak stražara u samoj sudnici 

Praljku, koji je bio načelnik Glavnog štaba Hrvatskog veća odbrane (HVO), izrečena je kazna od 20 godina zatvora, posle čega je ustao, rekao da odbacuje presudu i navodno “popio nešto iz male čašice”. 

Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s prezirom odbijam vašu presudu – kazao je Praljak. 

Tribunal u Hagu prethodno je potvrdio postojanje udruženog hrvatskog zločinačkog poduhvata s ciljem etničkog čišćenja delova BiH.