“GREŠNI” PAPA: Franja lajkovao golotinju – pola sveta se smeje, pola zgroženo (VIDEO)

Vatikan će uskoro morati da uvede menadžera društvenih mreža pošto se zvanični nalog na Instagramu pape Franje našao među onima koji su „lajkovali“ fotografiju brazilske manekenke oskudno odevene u školsku uniformu.

printscreen

Prema raznim svedočenjima i navodnim snimcima ekrana kojima se dokazuje ovaj neobičan događaj, ispada da je niko drugi do papa Franja dao „blagoslov“ ispod objave na Instagramu dvadesetsedmogodišnje brazilske manekenke Natalije Garbito.

Uživajući u ovoj iznenadnoj planetarnoj popularnosti, Garbito se odmah oglasila na društvenim mrežama, duhovitom primedbom: „Barem ću ići u raj“.

Zvanični nalog na Instagramu pape Franje ima 7,2 miliona pratilaca, pa je gotovo bilo nemoguće da niko od vernika ne primetiti zvanično ime papinog profila na Instagramu među onima kojima su se fotografije brazilske manekenke dopale.

Više nije moguće naći dokaze da se ispeod pomenute fotografije nalazi papski „blagoslov“, ali društvene mreže nikad ne zaboravljaju. Reakcije na ovaj ispad preplavile su tokom vikenda sve društvene mreže, a neki tvrde da je i sam papa upao u „zamku greha“.

Pobožniji pratioci na Tviteru ponudili su digitalne „misli i molitve“ pontifeksu, koji je izgleda zapao u teško iskušenje. Neki su pak, pozivali na smirenost, insistirajući na tome da papa Franja sigurno sam ne upravlja svojim nalozima na društvenim mrežama.

Inače, Papa je početkom godine izjavio kako je seksualno zadovoljstvo božji dar. „Užitak u hrani postoji da bi ste ostali zdravi i živi, baš kao što seksualni užitak postoji da učini ljubav lepšom i obezbedi održanje vrste“, naveo je papa Franja.

U međuvremenu, Papa je prošlog meseca odobrio istopolne zajednice.loading...