GRMLJAVINSKE OLUJE, OLUJNI VETROVI I OBILNI PLJUSKOVI: Očekuje nas nestabilno i malo svežije vreme

Nevreme
Twitter/@darkangelvb

U Srbiji danas svežije i prijatnije u odnosu na prethodne dane. Tokom jutra na severu će biti uslova za ređu pojavu pljuskova sa grmljavinom, dok se na jugu i istoku očekuje vedro.

 

U toku prepodneva u zapadnim, a sredinom dana i posle podne u južnim i jugoistočnim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje sa pljuskovima i grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Istovremeno se na severu očekuje razvedravanje, koje se tokom večeri i noći očekuje i u ostalim predelima Srbije. Duvaće slab do umeren, tokom dana prolazno na udare i jak severozapadni vetar.

Minimalna temperatura od 15°C na jugu do 23°C na severu Srbije, maksimalna dnevna od 26°C na zapadu do 34°C na istoku i jugoistoku Srbije. U Beogradu danas promenljivo oblačno, svežije i prijatnije, a očekuje se i ređa pojava pljuska sa grmljavinom. Krajem dana očekuje se razvedravanje, pa će tokom večeri i noći biti vedro. Duvaće slab do umeren, tokom dana prolazno na udare i pojačan severozapadni vetar. Minimalna temperatura 22°C, maksimalna dnevna 30°C.