GSP ISTRAŽIO INCIDENT: Vozač koji je u autobusu fizički nasrnuo na putnicu DOBIĆE OTKAZ!

Linija 18
Dnevno.rs

Rešena je misterija sukoba koji se pre dva dana dogodio na okretnici autobusa 56 na Petlovom brdu.

 

JKP GSP „Beograd“ je istražio incident koji se desio u vozilu na liniji 56, na okretnici Petlovo brdo. Uprkos veoma agresivnom i nedoličnom ponašanju putnice i njenim fizičkim nasrtajima na praznu vozačku kabinu, uvidom u video zapis iz vozila ustanovljeno je da je vozač autobusa preterano, neprofesionalno i neprihvatljivo reagovao. Na snimku se jasno vidi da je vozač, vidno iziritiran uvredama i histerijom, putnicu snažno odgurnuo iz vozila, tako da je pala na trotoar – saopštili su iz GSP “Beograd”.

 
Nadležne službe odmah su reagovale.

Pravilnikom o obavezama saobraćajnog osoblja vozačima je strogo zabranjen verbalni i fizički konflikt, kako sa putnicima, tako i sa ostalim učesnicima u saobraćaju. Nažalost, naš kolega je, umesto da zbog neprimerenog ponašanja putnice obavesti Dispečerski centar i policiju, uzvratio agresijom, te će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak i postupak o raskidu radnog ugovora.

U najvećem gradskom prevozniku apeluju na smirivanje situacije.

JKP GSP „Beograd“ se izvinjava svim putnicima zbog doživljenih neprijatnosti i zahvaljuje se za strpljenje i uvažavanje tuđeg rada. Svi moramo imati na umu da u uslovima otežanog saobraćaja i redova vožnje, koji se dešavaju što zbog rekonstrukcija, što zbog nezgoda i gužvi, kod svih učesnika u saobraćaju dolazi do pojačane nervoze što može uzrokovati veoma nepredvidive i nepoželjne situacije sa dalekosežnim i tragičnim posledicama – dodali su iz GSP “Beograd”.