GSP SE MENJA IZ KORENA?! Grad preuzima kontrolu i naplatu karata u prevozu, a EVO ŠTA TO ZNAČI

Nakon naredne sednice Skupštine Grada Beograda, kada bi trebalo da se ispune svi formalno-pravni uslovi, Grad Beograd će početi sa kontrolom i naplatom karata posredstvom novoformiranog preduzeća, najavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Kontrola
Dnevno.rs

– Grad raskida ugovor sa firmom „Kentkart”, a posao kontrole i naplate karata preuzima preduzeće koje smo formirali pred Novu godinu. Uspeli smo i da neke linije učinimo frekventnijim. Ipak, u gradu imamo izvesne „duboke sisteme”, koji nemaju veze sa političkim strukturama, već je reč o ljudima kojima se, recimo, ne isplati da gradski prevoz bolje funkcioniše, da red vožnje bude optimalniji, da se tačno zna koliko se benzina sipa, a koliko realno potroši i tako dalje… Učiniću sve da zaštitim i Beograd i Beograđane od takvih ljudi i da uvedem red gde god to budem mogao – rekao je Šapić za „Beogradsku hroniku”.

Takođe, dodao je Šapić, na sednici bi trebalo da se nađe i odluka da se u svim ulazima zgrada postave infotable, odnosno monitori na kojima će građani moći da se informišu o najznačajnijim radovima, promeni režima saobraćaja i slično, koji će biti antivandalski.

Nakon rekonstrukcije, Savski kej će biti uređen i biće sređena sva tri nivoa – uz Savu, središnji zeleni pojas i poslednji gde je biciklistička staza i šetalište, najavio je Šapić.

– Ugovori sa onima koji su izlicitirali treba da budu potpisani u februaru, projekat dovođenja infrastrukture je gotov, građevinska dozvola za nju je spremna i uskoro krećemo sa izvođenjem radova. Na ovoj sednici Skupštine grada očekuje nas usvajanje plana za drugi deo priobalja. Nadam se da će čitavo beogradsko priobalje u roku od godinu, godinu i po dana da bude onako kako treba da izgleda u ozbiljno uređenom gradu – istakao je Šapić.