Popis ljudi koji Soroša smatraju neprijateljem uključuju američkog predsednika Trampa i njegovog ličnog advokata Rudolfa Đulijanija, vladu Kine, iveliko broj teoretičara zavere.

Njihovi prigovori gospodinu Sorošu (89), proizilaze iz njegove podrške liberalnim politikama i super PAC-ovima koji su se suprotstavili Trampu i podržavali demokratske kandidate poput Hilari Klinton. Kao i zbog njegove Fondacije za otvoreno društvo, koja je, finansirana od njegovih milijardi, podržavala demokratiju i ljudska prava u oko 120 zemalja, često suprotstavljajući se autokratskim režimima.

Soroš je “smrtnim neprijateljem” nazvao Kinu. Smatra da je ova zemlja “najgora pretnja otvorenom društvu”.

– To bi trebalo da prepoznamo: to je drugačiji sistem. U potpunosti se suprotstavlja našem, dijametralno je suprotan od našeg – rekao je on.

Prema njemu, Sjedinjene Države trebalo bi da izvrše pritisak na kompanije poput Huavej da podstaknu Kinu na otvaranje. U suprotnom, sugerisao je, ne samo da će predsednik Si da nastavi da zatvara Kinu, njen razvoj novih tehnologija poput veštačke inteligencije zadržati na taj način generacijama.