HAOS ISPRED TELEVIZIJE PINK: Na protestu protiv rijalitija POVREĐENE novinarke (VIDEO)

Napad na novinarku
Printscreen

Tokom protesta pokreta "Dveri" ispred zgrade TV Pink u Beogradu dogodila se tuča, u kojoj su dve novinarke napadnute.

 

Zbog povreda zadobijenih tokom sukoba, ekipe Hitne pomoći u Urgentni centar prevezle su novinarku i još jednog od učesnika protesta, saznaje N1.

TV Pink javlja da su napadnute novinarke te televizije Gordana Uzelac i Mara Dragović.

Dragović je napadnuta sa leđa i udarena u potiljak, a Uzelac je nokautirana, navodi Pink.

– Kolega i ja smo stajali ispred vrata, moglo se naslutiti da sve ide u tom pravcu u jednom trenutku smo videli da Goca leži sklupčana na pločniku i uneli su je u zgradu, mi smo se pomerili ka ogradi, jak udarac sam osetila u glavu – opisala je Dragović.

Glavni i odgovorni urednik TV Pink Goran Gmitrić rekao je da Pink traži hitno privođenje počinilaca.

– Ne verujem u slučajnosti, Goca je nokautirana u hitnoj je, a Mara čeka da ode odavde, u potiljak je dobila pesnicu – rekao je Gmitrić.

Pokret Dveri, Zdrava Srbija i sindikat “Sloga” od 14 časova protestuju ispred zgrade Televizije Pink u Beogradu. Na protestu, kako kažu, iskazuju protivljenje rijalitijima, traže bolji položaj radnika i razbijanje medijskog mraka.

Protest je nastavljen ispred zgrade Vlade Srbije, gde su se pristalice Dveri i Zdrave Srbije okupile oko 16 sati. Oni nose transparentne na kojima piše “Parada ponosa – Parada srama”, sliku Ramuša Haradinaja na kojoj piše “Teroristička koalicija”, “Privremeno, ali do kada”, “Ko troši naše penzije”, “Sud ustavni – na popravni”, “Dosta nam je mraka” i druge.