HAOS: Martinović napao Vukadinovića da je NEPRISTOJNO OBUČEN, a evo kako je opozicionar došao u Skupštinu (FOTO)

Poslanici Skupštine Srbije su u juče popodnevnom delu sednice, pored ostalog, raspravljali i o tome ko je kako odeven u sali, i ko je lenj, a ko nije.

Printscreen/Kolaž

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović rekao je da ga je “baš briga” što predstavnici opozicije ne učestvuju u raspravi o amandmanima na predlog izmena i dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi, nazivajući ih “lenjivcima”.

– Lenje bube. Vi nećete da radite i krivo vam je što se poslanici SNS rade, bore i podnose amandmane – kazao je Martinović.

Martinović je upitao poslanika Đordja Vukadinovića kako ga nije sramota da kritikuje raspravu o amandmanima koje vladajuća većina podnosi “zbog građana Srbije”.

– Vi ste ušli u salu pre 15 minuta… Došli ste ovde kao da ste došli ispod nekog šatora. Raspojasani, a onda nam držite predavanje da je sve besmisleno. Zašto onda primate platu narodnog poslanika – upitao je Martinović Vukadinovića iz poslaničke grupe Nova Srbija – Pokret za Spas Srbije.

Printscreen

Reagujući na Martinovićevu opasku da su poslanici opozicije lenjivci i druge primedbe, Vukadinović mu je poručio da ne zna zašto je nervozan i da je on pristojno odeven s obzirom da je letnje vreme.

– Ko je lenj, a ko nije, sudiće građani – dodao je Vukadinović.

On je rekao da ako je predsednik države mogao da postrojava gardu i vojnike u farmerkama i košulji, i ako Vojislav Šešelj može da sedi u košulji, onda i on može da sedi na sednici parlamenta u košulji.

Potom ga je Martinović pozvao da ustane kako bi građani mogli da vide njegovu odevnu kombinaciju, na šta mu je Vukadinović uzvratio da ga neće “dizati i postrojavati”.

Deo ove rasprave i to kako je Đorđe Vukadinović bio obučen možete pogledati ovde:

Vukadinović je prethodno kritikovao veliki broj amandmana koje je vladajuća većina podnela na izmene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, ocenivši da su besmisleni i da nemaju nikakvu poentu.

– Ja mislim da deo predstavnika opozicije bojkotuje ovu raspravu – rekao je Vukadinović i dodao da razume to što oni ne prisustvuju debati poput današnje koja, kako je naveo, “ne doprinosi dostojanstvu skupštine”.

On je kazao da ono što se radi sa amandmanima zapravo način da se uskrati vreme opoziciji da kritikuje vlast.

Dodao je da je činjenica da je Vlada oko 99 odsto tih amandmana odbacila, uz obrazoloženje da se ne tiču izmena i dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi, čime je na neki način rekla da su besmisleni.

Skupština Srbije raspravlja o amandmanima na predlog izmena i dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi na koji je podneto 600 amandmana, od koji su poslanici Srpske napredne stranke (SNS) podneli više od polovinu.