HAOS NA AUTOPUTU: Naši turisti iz Grčke zaglavljeni kod Vladičinog Hana u koloni koja je duga čak…

gužva
pixabay

Preko dva sata "zaglavljeni" u Grdeličkoj klisuri našli su se putnici koji se večeras vraćaju kući na putu do kuće. Kako kažu, od Vladičinog Hana do Predejana kretali su se 100 metara u minutu, a stvorila se kolona duga i do 20 kilometara.

– Već dva sata pokušavamo da izađemo iz Grdeličke klisure. U traci ka Beogradu stvorile su se ogromne kolone kojima ni sa jedne strane ne vidimo kraj. Nemamo pojma ni šta se dešava, ni kada ćemo moći da se izbavimo iz ovog kolapsa – kaže Radiša Radovanović, jedan od brojnih zbunjenih vozača.

 

Više građana zvalo je našu redakciju večeras, kako bi se požalili na presporu vožnju u nezaobilazne kolone. Jedni tvrde da se stvorila “zmija” duga 20 kilometara, dok druge procene idu i do 50. Od saobraćajaca vozači čuli su da su gužve posledice sudara, a oni koji su pričali sa putarima tvrde da su saobraćaj usporili radovi na putu.

– Dosla iz Grčke pre dva sata. Granice smo prošli bez zadržavanja i gužve. Svaku po pet do 10 minuta. Ulaz u Grdelicu katastrofa!!! Tri kilometara smo prolazili puna dva sata” Obeležavaju novi autoput. Znala sam da ce biti velikog cekanja ali ovo je katastrofa – napisala je jedna revoltirana putnica.

Problem iole rešavaju saobraćajci koji naizmenično propuštaju vozila iz različitih traka. Oni preusmeravaju na obilaznicu kroz selo, a haos je kada se susreću kamioni i autobusi, kažu putnici.