HAOS NA PRUZI BEOGRAD-ŠID: Voz udario u ostavljen auto, a policija je u njemu kasnije pronašla…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji podneće krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu protiv tridesetšestogodišnjeg muškarca, zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

pixabay

Sumnja se da je on sinoć, oko 18.30 časova, upravljajući „fordom“ usled neprilagođene brzine, sleteo sa puta, a automobil se zaustavio na železničkim šinama u blizini pružnog prelaza Golubinci – Ljukovo, nakon čega je izašao i napustio lice mesta, a nije obavestio radnike „Železnice Srbije“.

U ostavljeni automobil udario je putnički voz koji je saobraćao na relaciji Šid – Beograd i izazvao prekid železničkog saobraćaja.

Policija je u automobilu pronašla kesicu sa suvom biljnom materijom za koju se sumnja da je marihuana i dve ručno motane cigarete, koji će biti poslati na veštačenje.

Zbog odbijanja da se testira na prisustvo alkohola i psihoaktivnih supstanci i zbog kršenja zaštitne mere upravljanja vozilom „B“ kategorije, tridesetšestogodišnjaku je određeno zadržavanje do 24 časa, u kom roku će biti priveden nadležnom prekršajnom sudiji.