HAOS NA SUĐENJU ALEKSIĆU: Mikin advokat najavio potpuni PREOKRET

Osim Aleksića, saslušanje je zakazano za još dve oštećene koje su učitelja glume naknadno prijavile.

Printscreen

Miroslav Mika Aleksić trebalo bi danas da bude ponovo saslušan u Tužilaštvu, na nove okolnosti slučaja odnosno u slučajevima svih devojaka i žena koje su se naknadno javile i optužile ga za seksualno zlostavljanje.

Međutim, prema nezvaničnim saznanjima, Aleksićev advokat Zoran Jakovljević najavio je da se to možda neće dogoditi.

Njegovo saslušanje treba da bude prvo po redu u nastavku slučaja, ali nije izvesno hoće li se to dogoditi pošto je advokat Jakovljević rekao da on ima određene zdravstvene probleme zbog kojih nije u stanju da da izjavu – otkriva dobro obavešten izvor.

Osim Aleksića, saslušanje je zakazano za još dve oštećene koje su učitelja glume naknadno prijavile. Prema rasporedu koji za sada postoji, svi preostali svedoci devojaka koje su optužile Aleksića za silovanje i seksualno uznemiravanje trebalo bi da budu saslušani do početka sledeće nedelje.

Očekuje se, prema tvrdnjama izvora, da svakog dana izjavu daju dve do tri osobe, a kako kaže, svakog dana se javljaju novi svedoci.

Nakon što ova faza bude završena, uslediće ispitivanje svedoka odbrane, odnosno onih ljudi koje su Aleksić i njegov advokat pozvali da svedoče, a dobro obavešten izvor navodi da je Aleksićev advokat najavio čak 200 svedoka.

Nakon što i svedoci odbrane budu saslušani, tužilac će doneti odluku o tome da li je potrebno veštačenje Aleksićća i devojaka.

Procene su da će u najboljem slučaju trebati barem dva meseca do podizanja optužnice.

Podsetimo, Aleksić, koga je do sada osam devojaka prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje, izneo je svoju odbranu pravdajući se da ništa od onog što su žrtve rekle nije tačno.