HAOS U BEOGRADU: Taksista na pešačkom pregazio psa, vlasniku niko neće da da informaciju o kome je reč

Taksi
Pixabay.com

Status Igora Savića čijeg je psa Taru na pešačkom prelazu u Prizrenskoj ulici pregazio taksista odjeknuo je na društvenim mrežama.

 

Igor je šetao svog psa kada je na pešačkom prelazu taksista kolima prešao preko njegovog psa, a umalo i njega pregazio.

Kako navodi, vozač taksija je samo pogledao u retrovizor i nastavio da vozi.

“Prelazili smo Prizrensku ulicu na pešačkom prelazu kod poslastičarnice gde inače jure automobili zbog čega uvek pazimo i sačekamo. U trenutku se stvorio taj taksista Beogradskog poslovnog taksija i kad nas je video na prelazu je nagazio na gas i zavrnuo u desno da nas zaobiđe. Ja sam ustuknuo i viknuo psu da stane međutim otišla je pod točkove u trenu“, kaže za B92 vlasnik Igor Savić.

Kako vlasnik tvrdi, taksista je samo nastavio dalje gledajući u retrovizor bez ikakve namere da se zaustavi i pomogne.

“Njegove kolege koje su tu stajale na taksi stanici nisu htele da mi daju njegov kontakt i uputili su me na centralu koju sam odmah zvao. Oni su mi prvo rekli da sačekam, a zatim da nemaju ništa sa tim i da zovem policiju koja mi je rekla da dođem da dam izjavu u stanicu. Nažalost, crkla mi je baterija i prvo sam morao da trčim u kliniku da spasim psa“, priča Savić dodajući da će svakako izvršiti prijavu čim bude imao izveštaj veterinara.

Pozvali smo Beogradski poslovni taksi kako bismo dobili detaljniji uvid u današnji incident koji je digao na noge društvene mreže nakon što je Savić napisao status u kojem je priložio fotografije Tarinih povreda.

“Mi danas ne možemo da živimo od poziva zbog pregaženog psa. Svi kontakti su bili neprijatni, a mi samo primamo adrese, a vi ako hoćete nešto da saznate o taksiti zovite Beogradsku inspekciju ili Grad Beograd, odnosno Udruženje taksita koje ima sve registracije, pa neka vam oni pomognu“, bilo je sve što su nam rekli u Beogradskom poslovnom taksiju.

Pas, dvogodišnja Tara, inače beli patuljasti šnaucer ostala je na klinici zbog unutrašnjeg krvarenja, a neurolog ju je zadržao zbog loše reakcije na testove nerava glave.