Haos u CENTRU LONDONA: Nožem ubio ženu, petoro ranjeno (FOTO)

London
Pixabay.com

Jedna žena je ubijena, a još pet osoba je ranjeno u napadu nožem koji se dogodio na Rasel skveru u Londonu. Policija je uhapsila napadača.

 

Kako prenosi BBC, osumnjičeni devetnaestogodišnjak je uhapšen nedugo nakon što je policiji prijavljen napad. Veruje se da je u pitanju osoba sa mentalnim poremećajem.

U napadu su povređene još dve žene i tri muškarca koji se nalaze na bolničkom lečenju.

– Prvi pokazatelji ukazuju da je mentalno zdravlje bilo značajan faktor u ovom slučaju i to je jedan pravac istrage – rekao je šef protivterorističke služzbe u londonskoj policiji Mark Rouli.

On je dodao da bi u ovom trenutku trebalo uzeti u obzir i druge moguće motive, tako da se ispituju i eventualne veze sa terorizmom.

Napad se dogodio u sredu uveče, a policija je stigla na Rasel skver u 21:30 nakon što je javljeno da naoružani čovek nožem napada ljude. On je ubrzo uhapšen, pri čemu je jedan od policajaca upotrebio elektrošoker.

Rasel skver je prometna turistička zona blizu Britanskog muzeja i Londonskog univerziteta u kojoj se nalazi niz hotela.

Ukoliko bude utvrđena veza sa terorizmom ovo bi bio poslednji u nizu terorističkih napada u Evropi, posle prošlomesečnih napada u Nici i Normandiji.

Nivo opasnosti u Britaniji je i dalje “ozbiljan” drugi po visini, što znači da je napad “vrlo verovatan,” navodi Rojters. Londonska policija je juče saopštila da će povećati broj policajaca na ulicama. Britanski policajci obično ne nose vatreno oružje.

Šef londonske policije Bernar Hogan Hou je autorskom tekstu za nedeljno izdanje Dejli mejla napisao “da nije pitanje da li već kada” će se u Londonu dogoditi teroristički napad.



loading...