HAOS U NAJAVI: Jeremić najavio bojkot izbora i pozvao opoziciju na UJEDINJENJE

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je, što se tiče Narodne stranke, kampanja za bojkot predstojećih parlamentarnih, lokalnih i pokrajinskih izbora već počela.

Pošto mediji nisu otvoreni i dostupni, kao što neće ni biti, krenuli smo u terensku kampanju. Obići ćemo celu Srbiju u kampanji jačeg intenziteta nego kada bi učestvovali na predstojećim lažnim i nameštenim izborima – rekao je Jeremić u Vrbasu, gde je juče razgovarao sa gradjanima i članovima Narodne stranke.

Jeremić je izrazio nadu da će uskoro i ostale antirežimske organizacije odlučiti da bojkotuju izbore, kao što je to učinila Narodna stranka.

– Što pre svi budemo načisto i što pre krenemo u zajedničku kampanju za bojkot izbora, to će rezultati biti bolji – rekao je Jeremić.

On je istakao da izbori na proleće 2020. godine neće biti izbori za to ko će ući u parlament, već “da li ovako ustrojen režim, korumpiran i naopak, ima ili nema legitimitet da vlada još četiri ili više godina”.

– Stav Narodne stranke je da nema, i da što pre režimu dođe kraj, to će biti bolje za gradjane Srbije, a najbrži put do kraja režima predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića vodi preko bojkota sistema koji je taj režim napravio – rekao je Jeremić.

Opštinski odbor Narodne stranke Vrbas je akcijom “Kafa slobode” obeležio  godinu od “nezakonitog rušenja” bašte “Centar kafea” u tom gradu, koja je, kako je saopštila Narodona stranka, srušena samo zato što kafeom upravlja predsednik Opštinskog odbora Ognjen Vujičić.

Akciji su, pored Jeremića, prisustvovali i poverenik Narodne stranke za Vojvodinu Borislav Novaković, predsednik Opštinskog odbora Vrbas Vujičić, predsednici drugih opštinskih odbora iz Vojvodine, kao i članovi i aktivisti Narodne stranke i gradjani.

Vujičić je rekao da mu je bašta srušena bez ikakvog zakonskog osnova, naloga ili objašnjenja, kao i da će to dokazati i u sudskom procesu koji je u toku.

Rušenje bašte kafea je pre godinu dana obezbedjivalo 40 uniformisanih lica, a policija je uhapsila ukupno osam ljudi, medju kojima i Novakovića, pošto su tada pokušali da udju u baštu i popiju kafu.loading...