HAOS U NJUJORKU: Demonstranti prekinuli Erdoganov govor, pa dobili BATINE KOJE SU ZGROZILE SVET (VIDEO)

erdogan
Printscreen

Tokom obraćanja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana pristalicama u jednom njujorškom hotelu, došlo je do incidenta kada su demonstranti prekinuli njegov govor nazvavši ga "teroristom". Nakon toga su pretučeni i izbačeni.

 

Redžep Tajip Erdogan koji u Njujorku prisustvuje višednevnom zasedanju Generalne skupštine UN, obratio se juče pristalicama na turskom jeziku u hotelu “Mariot Markis” na Tajms skveru kada ga je prekinula grupa demonstranata, prenosi Bi-Bi-Si.

– Teroristo, marš iz moje zemlje – uzviknuo je jedan od demonstranata, a odmah potom su ga neki muškarci u odelu udarili i izbacili.

Na snimku Erdoganovog govora vidi se kako ti muškarci, za koje se ne zna da li su to pristalice turskog predsednika ili pak pripadnici njegovog ili hotelskog obezbeđenja, guraju demonstrante i udaraju ih u glavu, a potom ih izbacuju iz hotela.

Demonstranti, koji su objavili fotografije na društvenim mrežama, kažu da im je cilj bio da javno osude politiku predsednika Erdogana u Turskoj, Siriji i Iraku. Neki demonstranti su nosili zastave i transparente u znak podrške kurdskoj ekstremističkoj grupi Jedinice za zaštitu naroda (JPG).

Njujorška policija je saopštila je pet demonstranata “nakratko privedeno”, ali da niko nije uhapšen.

U maju je došlo do sličnog incidenta kada je 11 osoba povređeno, a dve uhapšene ispred rezidencije turskog ambasadora u Vašingtonu, nakon što je izbila tuča između Erdoganovih pristalica i protivnika, napominje Bi-Bi-Si.loading...