HAOS U PARLAMENTU: Opozicija zauzela salu, poslanici se gađali stolicama (VIDEO)

Poslanici glavne tajvanske opozicione stranke ponovo su danas zauzeli zgradu parlamenta, nakon što su se prethodno potukli sa kolegama iz vladajuće stranke kako bi ušli u zgradu.

printscreen/twitter.com/malissaali

Opoziciona Kineska nacionalistička partija (KMT) ponovo je protestovala zbog nominacije Čen Ču, bliske saradnice predsednice Caj Ing za šefa vladinog nadzornog tela.

Opozicioni poslanici potukli su se sa pripadniciima vladajuće Demokratske napredne stranke na stepeništu parlamenta, da bi na kraju uspeli da uđu u skupštinsku salu i zauzmu govornicu, kako bi sprečili održavanje sednice na kojoj treba da bude potvrđeno imenovanje Čen.

Tajvan je poznat po čestim tučama u parlamentu, a 2014. godine stotine studenata nedeljama su bile u zgradi tokom protesta poznatog kao Pokret suncokret.

Ču Čen je tokom politička karijere provela šest godina u zatvoru, nakon što je kao jedan od istaknutih disidenata uhapšena 1979. godine u “incidentu Kaošsiung”, poznatom i kao “incident Formoza”.

Nasilje i protesti uobičajena su stvar na Tajvanu.

Prošlog meseca pobili su se predstavnici vladajuće Demokratske progresivne partije i glavne opozicione Kuomintang partije koja je podigla barikade ispred parlamenta u znak protesta zbog vladajuće “tiranije”.