HAOS U PODGORICI: Oluja donela POŽARE, vetar ih razneo, delovi grada SATIMA BEZ STRUJE (FOTO+VIDEO)

Na teritoriji Podgorice trenutno su aktivna dva mala požara u prigradskim naseljima, ali je situacija pod kontrolom, saopšteno je iz Službe zaštite i spasavanja.

Printscreen/Vijesti

Vatrogascima je sinoć velike probleme u gašenju vatre stvarao jak olujni vetar. Tokom prethodne noći izbilo je nekoliko požara, u kojima nije bilo povrijeđenih.

Vatrena stihija nošena vetrom juče popodne potpuno je uništila kuću u Zagoriču, a zbog požara koji se odatle preneo u krug trafostanice u tom naselju, veliki deo grada bio je satima bez bez struje. Vlasnik izgorele kuće je medijima kazao da su uzrok požara udar munje i strujni udar.

Zbog nestanka struje bilo je prekinuto napajanje semafora na brojnim raskrsnicama, zbog čega je došlo do stvaranja velike gužve u saobraćaju. Jak severni vetar brzine 80 kilometara na čas na više lokacija je oborio stabla.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković obećao je da će grad u okviru svojih nadležnosti, uložiti maksimum napora da se što pre saniraju posledice jučerašnjeg nevremena.

U Crnoj Gori će, prema najavama meteorologa, i danas duvati jak vetar, s udarima povremeno i olujne jačine, a najviša dnevna temperatura će biti 25 stepeni.loading...