HAOS U SUBOTICI I BEOGRADU: Zbog snažnog nevremena RHMZ izdao hitno upozorenje (VIDEO)

U severnom i srednjem Banatu u naredna dva sata u zoni jakih pljuskova sa grmljavinom očekuje se olujni vetar sa udarima preko 20 m/s, upozorio je RHMZ.

Vreme
Dnevno.rs/Petar Marković

Oblačnost s jakim pljuskovima, gradom, olujnim vetrom i grmljavinom iz Bačke premeštaće se ka severnom i srednjem Banatu, objavljeno je na sajtu RHMZ-a.

U Sremu, zapadnoj Srbiji, kao i u planinskim predelima na jugoistoku pljuskovi će biti slabijeg intenziteta i lokalnog karaktera.

Na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju duvaće umeren i jak jugoistočni vetar sa najjačim udarima na jugu Banata, povremeno do 25 metara u sekundi, objavljeno je na sajtu RHMZ.

Jako nevreme praćeno kišom i gradom pogodilo je oko 14 sati Suboticu, a za kratko vreme pala je ogromna količina kiše, pa je veliki broj ulica poplavljen, javlja RTS.

Najkritičnije je ispod železničkog podvožnjaka koji je potopljen zbog ogromnog priliva vode, pa je saobraćaj obustavljen.

Vatrogasci i komunalci su angažovani na izvlačenju vozila švedskih registarskih oznaka koje je ostalo zaglavljeno u vodi ispod nadvožnjaka.

Prema prvim informacijama, vetar je na Paliću polomio nekoliko stabala.

U pojedinim delovima Beograda je jak pljusak.

RHMZ je ranije objavio upozorenje da se u poslepodnevnim satima na severu Srbije lokalno očekuju kratkotrajne vremenske nepogode.

Očekuju se obilni pljuskovi sa količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme, grad i olujni vetar.

Na teritoriji Srema, Banata i Bačke na snazi je narandžasti meteo-alarm, dok je žuti meteo-alarm na snazi na teritoriji Beograda, Pomoravlja, Šumadije, zapadne i jugozapadne Srbije i Kosova i Metohije.

Opasno nevreme pogodilo je Suboticu oko 14 časova… duva vetar, kiša lije….

Opasno nevreme pogodilo je Suboticu oko 14 časova… duva vetar, kiša lije…. nadamo se da ste bezbedni i na suvom!

Gepostet von SUBOTICA.com am Montag, 9. September 2019loading...