Haos u Tirani: Bivši predsednik dobio udarac u glavu (VIDEO)

Na protestu opozicije u Tirani, došlo je do incidenta kada je nepoznati muškarac fizički napao bivšeg predsednika i premijera Albanije Salija Berišu.

Foto: screenshot/facebook.com/A2

Incident se dogodio tokom protestne šetnje koju je organizovala Berišina Demokratska partije (DP), tokom Samit EU-Zapadni Balkan, zbog, kako su naveli “odbrane evropskih vrednosti, koje ugrožava albanski premijer Edi Rama”. Kako javljaju mediji, uhapšen je napadač.

Na snimku koji su objavili albanski mediji vidi se kako je Berišu nepoznata osoba udarila pesnicom u glavu, nakon čega je lider DP pao na zemlju. Kako prenosi Juronjuz Albania, Beriša je nakon napada nastavio protest i rekao da ga ništa na svetu ne može pobediti.

– Nas, narod opozicije i narod pobede, ništa na svetu ne može da pobedi, dole Edi Rama, dole zločinci, zbacićemo vas. Mi smo danas ovde zajedno da protestujemo protiv režima zlikovaca i zločinaca – rekao je Beriša.

Vlada je zabranila prilazak mestu gde se danas održava Samit EU-Zapadni Balkan.

Policija nije dala dozvolu za današnji protest opozicije, na kome su demostranti olupljeni oko DS nosili parole usmerene protiv vlade premijera Edija Rame.
Na transparentima je između ostalog pisalo “Evropo, baci nam prsluk za spasavanje”, i “Hoćemo demokratiju, a ne stabilokratiju”.

Na ulicama Tirane angažovan je veliki broj pripadnika policajaca i specijalcijalnih policijskih jedinica sa opremom za razbijanje demonstranata, prenosi Juronjuz Albania.

Beriša je ranije rekao da na protestu neće biti nereda.