HAPŠENJE O KOM BRUJI CEO REGION: Ko je Brano Mićunović i zašto je priveden?

Brano Mićunović uhapšen je danas u Budvi, jer je u prostorijama koje koristi pronađeno oružje.

hapšenje
Pixabay.com

On je priveden na saslušanje i biće protiv njega podneta krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Kako se saznaje, on neće biti jedini koji će biti priveden u akciji policije. Ispituje se da li oružje koje je pronađeno ima veze sa pripremanjem nekih krivičnih dela.

Mićunović je godinama opisivan kao lice povezano sa podzemljem, što je on iznova demantovao. Takođe, u javnosti je poznat kao lice koje je veoma blisko sa porodicom Đukanović.

Oslobođen je, zajedno sa svojim prijateljem Zdravkom Lopušinom, optužbi da je oktobra 2000. godine ispred podgoričkog Kliničkog centra ubio Nikšićanina Radovana Kovačevića, teško ranjenog u prethodnoj pucnjavi u kojoj je poginuo Cetinjanin Petko Pešukić.

Mićunović je bio vlasnik kockarnice u hotelu “Podgorica”, gde je izbila krvava svađa. Na teret mu se stavljalo da je ispred Kliničkog centra u Podgorici, na do tada nezabeležen način iz pištolja ubio ranjenog Kovačevića.

Osim što je bio vlasnik FK Sutjeska, zvanično se bavio nekretninama i ugostiteljstvom. Imao je brojne klubove i kockarnice na primorju uključujući i kako se tad govorilo, najveću diskoteku na Balkanu – “Trokadero” u Budvi.

Rođen je 1953. godine u Nikšiću, a u mladosti je trenirao boks i bio pripadnik elitne 63. padobranske brigade nekadašnje JNA. U Novom Sadu je studirao ekonomiju, ali se nije dugo zadržao na fakultetu, a ni u zemlji.