HAPŠENJE U BEOGRADU: Priveden osumnjičeni za napad na Kseniju Radovanović

Policija je, u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom, uhapsila četrdesetdvogodišnjeg P.V. zbog sumnje da je u noći između 8. i 9. marta u Kulturnom centru Grad vređao, a potom i fizički napao aktivistkinju Inicijative Ne davimo Beograd Kseniju Radovanović.

printscreen/youtube.com/Antiprotiv

Njemu je određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu biče priveden nadležnom tužilaštvu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Aktivistkinja inicijative Ne davimo Beograd Ksenija Radovanović fizički je napadnuta na dodeli BeFem priznanja za doprinos feminizmu za 2018. godinu, kada je jedan gost na dodeli nagrada vređao, a potom i udario.

Radovanović je za N1 rekla da je osoba koja ju je napala bila u društvu sa glumcem i predsednikom Pokreta slobodnih građana Sergejem Trifunovićem koji je odbio da otkrije njegov identitet.

Trifunović je, međutim, rekao da ne poznaje čoveka koji je napao aktivistkinju Ne davimo Beograd, već da je reč o osobi koja je samo stajala nedaleko od njega i bila u društvu osobe koju poznaje iz viđenja i kojoj se javio.loading...