HAPŠENJE U DOMINIKANSKOJ REPUBLICI: Pao muškarac za koga se sumnja da je naslednik Belivuka

Nikola Vušović, zvani Džoni, koji je osumnjičen kao naslednik kriminalne ekipe Veljka Belivuka, uhapšen je u Dominikanskoj Republici, prenose mediji.

hapšenje
Pixabay.com

Za njim je raspisana crvena poternica Interpola, a Srbija zahteva hitno izručenje, jer postoji bojazan da bi mogao da pobegne iz imigracionog centra.

Nikola Vušović, koji važi za saradnika Kavačkog kriminalnog klana u Beogradu, navodno je nameravao da sa svojom grupom preuzme poslove Veljka Belivuka.

Vušović je još 2010. uhapšen zajedno sa vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem, koji je likvidiran 13. oktobra 2016. sa čak 60 metaka iz dva “kalašnjikova” u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

– Stanković je tada, kao vođa jedne Partizanove navijačke frakcije, pao sa osam pripadnika svoje rupe. Među uhapšenima bio je Vušović, ali i tada maloletni Luka Cerović i Marko Drakula. Tada su se sumnjičili za preprodaju droge, kao i za oružje i eksploziv. Takođe, sumnjalo se da su članovi ove ekipe učestvovali i u pokušajima ubistva – saopštio je ranije MUP.

Vušovićeva kriminalna organizacija je tokom kasnijih godina navodno bila pod okriljem Kavačkog klana.