HAPŠENJE U VRANJU: Policija privela muškarca zbog sumnje da je napao ugostitelja

Uhapšen jedan od napadača koji su šipkama napali vranjskog ugostitelja i zapalili mu auto. Vozilo mini-moris potpuno izgorelo.

Wikipedia/Wlodzimierz

Policija je sinoć uhapsila jednog od napadača na vranjskog ugostitelja M.S, nezvanično saznaje “Kurir”.

Uhapšen je M.K. (1987) iz Vranja i po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva njemu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Radi se o osobi koja je od ranije poznata policiji. Policija preduzima intenzivne mere i radnje na rasvetljavanju ovog slučaja i pronalasku ostalih izvršioca ovog krivičnog dela. Vranjski ugostitelj napadnut je ispred porodične kuće.

Prema navodima Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, tri lica napala su oštećenog M.S. u četvrtak oko 2 sata posle ponoći, u Ulici Đure Salaja. Oni su ga sakriveni čekali i u trenutku kada je on izlazio iz svog vozila mini- moris napali su ga šipkama koje su držali u rukama. Oštećeni je pokušao da pobegne i sakrio se u vozilu.

Pokušao je da startuje vozilo i da ode sa lica mesta, međutim nije uspeo u tome. Jedan od NN lica razbio je bočno staklo vozila i ubacio zpaljenu baklju u vozilo.

Oštećeni je uspeo da izađe i pobegne iz vozila, a ubrzo nakon toga vozilo je izgorelo u potpunosti.

– Oštećeni je naveo da mu je u vozilu ostao mobilni telefon i novac koji su izgoreli u požaru. Osnovno javno tužilaštvo je naložilo da se izvrši uviđaj lica mesta da se izuzmu video snimci sa kamera na obližnjim objektima, da se podnese krivična prijava zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti i krivična prijava za izazivanje opšte opasnosti. Naloženo je da se nastavi sa operativnim radom na pronalaženju i identifikovanju tih lica – saopšteno je iz Osnovnog javnog tužilaštva .

Na sreću oštećeni nije zadobio povrede.

Policija preduzima intenzivne mere i radnje na rasvetljavanju ovog slučaja i pronalasku ostalih izvršioca ovog krivičnog dela.