Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da će premijer Kosova Ramuš Haradinaj biti uhapšen ako dođe, jer je poternica domaćeg suda za njim i dalje na snazi.

 

– Na snazi je poternica našeg suda za njim i svakako će biti uhapšen ako bude dostupan policiji – rekao je Stefanović za izdanje dnevnog lista “Kurir” od petka.

Haradinaj je ranije rekao da je spreman da poseti Preševo na poziv lokalnih vlasti, kao i u Medveđu i dodao da se neće kretati ilegalno, već uz dozvolu srpskih vlasti.

Srbija Haradinaja tereti za ratne zločine tokom oružanog sukoba na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Tražili smo HARADINAJA NA SPISKU POTERNICA NA SAJTU INTERPOLA i evo šta smo OTKRILI (FOTO)

Francuska je po poternici koju je izdala Srbija, 4. januara 2017. uhapsila Haradinaja, ali je Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru odbio krajem aprila prošle godine zahtev Srbije za izručenjem Haradinaja.

Poternice za Haradinajem i predsednikom Kosova Hašimom Tačijem koje je raspisala vlasti Srbije, više se ne vide na Interpolu, a Stefanović kaže da su one u bazi Interpola, ali da nisu vidljive.

Svoj dolazak u Beograd u aprilu 2015. godine najavio je sadašnji predsednik Kosova, a tadašnji ministar spoljnih poslova Hašim Tači. Ministar Stefanović tada je najavio i njegovo hapšenje ako dođe. Tači je na kraju otkazao učešće na skupu na koji je pozvan.loading...