HARADINAJ PROVOCIRA?! “Možemo da smirimo situaciju, TAKSE ćemo rešiti kada SRBIJA URADI OVO”

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da su identifikovane nove mere protiv Srbije i Bosne i Hercegovine, ne govoreći o kojim se merama radi, niti kada će one biti primenjene.

Beta

– Mi imamo identifikovane nove moguće mere, ali smo zainteresovani da to malo smirujemo, a i spremni smo da rešimo sva otvorena pitanja između Kosova i Srbije. Verujem da se i pitanje taksi može rešiti uz priznanje Kosova od strane Srbije – rekao je Haradinaj posle sednice Vlade Kosova.

Podvukao je da je za čitav narod na Kosovu, a posebno za Srbe, značajno da ove mere nisu protiv građana Kosova, ni protiv Srba koji žive na centralnom Kosovu, a ni protiv onih koji žive na severu.

– Mi živimo jedni uz druge i bitno je da nastavimo tako. Mislimo da je bitno da nastavimo sa iskrenim suživotom, to je moj cilj – dodao je Haradinaj.

On je, upitan o ostavkama četvorice gradonačelnika opština sa severa Kosova, rekao da su one  “viseće”, jer u njima piše da podnose ostavke kao gradonačelnici opština na Kosovu i Metohiji, što je protivustavan naziv za Republiku Kosovo.

Govoreći o Nedelji protiv korupcije, Haradinaj je rekao da je Vlada na čijem je čelu donela zakone za borbu protiv korupcije i istakao činjenicu da su u predlogu budžeta za 2019. godinu finansijska sredstva za ovu oblast povećana za 30 odsto.

Upitan o pozivima koje su ovih dana dobili visoki oficiri bivše Oslobodilačke vojske Kosova da se pojave pred Specijalnim sudom u Hagu, Haradinaj je rekao da nije smak sveta ako su oni pozvani u Hag.

– Nije smak sveta, ali se molim da se vrate – kazao je Haradinaj.